Bayramda Nöbetçi Diş Hekimi Aramayın !

Güzel bir bayram geçirmenizi diliyoruz.Kurban bayramı Allah’a gönülden ikram edilen “kurban hediyesinin” sunulduğu güzel bir bayramdır. Önce muhtaçlara sonra ev halkına ve sevdiklerimize ikram edilen kurban etinin dişlerinizde az da olsa sorun çıkarmaması için bazı tavsiyelerimiz var.

Öncelikle bayram öncesi mutlaka bir diş hekimine görünerek diş bakım ve temizliğinizi yaptırın. Bayrama huzurlu ve rahat girin. Dişlerin fırçalanması tek başına çözüm değildir. Et yedikten sonra diş ipi kullanarak mutlaka her dişin arasını tek tek diş ipiyle temizleyin. Eğer proteziniz varsa yiyecek kalıntıları ağız kokularının oluşmasına zemin hazırlayabilir. Kavurma, haşlama gibi etli yiyecekler yedikten sonra protez dişlerinizi ve köprü, kaplamalarınızın etrafını temizlemeyi ihmal etmeyin.

Dişlerinde diş teli olanların bayramda daha dikkatli olmalarını tavsiye ederiz. Diş aralarına sıkışan gıda artıkları kürdan vb. gibi sert aletlerle ilgili alanlardan uzaklaştırılmaya çalışılmamalı ve diş etlerine zarar verilmemeli.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir