Diş dövmesi “tattooth” 17 yüz yıllıkmış !

Diş dövmesi de neymiş demeyin lütfen. Artık trendler her geçen yıl değişiyor. Klasik dövmeden sıkılanlar da diş dövmesiyle yeni bir trend oluşturdular. Belki ülkemizde çok yaygınlaşmadı ama bu da dövme olarak kabul gördü: “TATTOOTH” (Diş Dövmesi)

"tattoth"

“tattoth”

Ancak benim sizinle paylaşmak istediğim bunun da eskisi yani 17 yüzyıl öncesine ait bulunan bir kafatasında dişlerin süslenmiş olması. Evet aynen öyle 1600 yıllık bir kafatası Meksika’da  Teotihuacan kalıntılarının yakınında bulunmuş. Esasında estetik olsun diye kafa tası şekillerinin değiştirildiği iddialarının da olduğu bir bölgede bulunan bu kafatası soylu bir kadının kasıtlı olarak deforme edilmiş ve dişlerine değerli taşlar takılmış haliyle bulunmuş.

Meksika'da soylu bir kadının kafatası

Meksika’da soylu bir kadının kafatası

Ulusal Antropoloji ve Tarih Enstitüsü’nün açıklaması göre kadın öldüğünde 35-40 yaşları arasındaydı. Mezar hediyesi olarak konulmuş 19 kap da kadının yanında bulundu.Teotihuacan’da kasıtlı olarak biçimi değiştirilmiş başka iskeletler bulunmuş olmasına rağmen, “Tlailotlacan Kadını” adı verilen bu yeni iskelet en fazla deformasyona uğramış iskeletlerden biri.

Bu kadının Teotihuacan’da bir “yabancı” olduğunu gösteren diğer bir ayırt edici özellik ise üst ön dişlerinin içine yerleştirilmiş iki yuvarlak pirit taşı. Bu teknik de güney Meksika ve Orta Amerika’daki Maya bölgelerinde kullanılıyordu.Kadının ayrıca yılantaşı (Serpantin) denilen yeşil renkli taştan yapılmış protez bir alt dişi vardı.

İşte 1600 yıl öncesi diş üzerine yapılan süsleme ile günümüzün süslemesi. Takdir sizlerin.

1 3 4 5

kaynak: http://arkeofili.com/?p=16140

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir