En Eski Kur’an Örneğini Bu Sergide Görebilirsiniz

“Bilinen en eski Kur’an-ı Kerim örneği bu sergide”

Sergi küratörü Sevgi Kutluay, yaptığı açıklamada, müzede 6 yıl önce “1400. Yılında Kur’an-ı Kerim” sergisi gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, şunları anlattı:

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İslam Kültür Sanat Platformu (İKSP) tarafından Türk Hava Yolları’nın (THY) katkıları ile Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde “Mucize Kitabın Muhteşem Hattı: KUFİ” sergisi açıldı. Sergide 9.-10. yy. Abbasi dönemi cilt örnekleri yer alıyor. ( İsa Terli - Anadolu Ajansı )

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İslam Kültür Sanat Platformu (İKSP) tarafından Türk Hava Yolları’nın (THY) katkıları ile Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde “Mucize Kitabın Muhteşem Hattı: KUFİ” sergisi açıldı. Sergide 9.-10. yy. Abbasi dönemi cilt örnekleri yer alıyor. ( İsa Terli – Anadolu Ajansı )

Kutluay, “İki sergiyi ayıran çok önemli bir özellik var. İlk sergimiz 1400. Yılında Kur’an-ı Kerim sergisiydi ve küratörlüğünü yine ben yapmıştım. Bu müzenin ne kadar muazzam bir Kur’an koleksiyonu olduğunu ortaya koymak için sekizinci yüzyıldan yirminci yüzyıla ulaşan bir süreç içerisindeydi. Şimdi altı yıl sonra, ilk defa, yani Kufi ile ilgili doğru düzgün bir sergi yoktu, bunu gerçekleştirdik. Sergide müzenin Kufi hat örneklerindeki zenginliğini görüyorsunuz.” sözlerine yer verdi.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İslam Kültür Sanat Platformu (İKSP) tarafından Türk Hava Yolları’nın (THY) katkıları ile Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde “Mucize Kitabın Muhteşem Hattı: KUFİ” sergisi açıldı. Sergide 13. yy. Selçuklu dönemi Kur-an-ı Kerim ve 19. yy. Osmanlı dönemi cltlenmiş eserde yer alıyor. ( İsa Terli - Anadolu Ajansı )

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İslam Kültür Sanat Platformu (İKSP) tarafından Türk Hava Yolları’nın (THY) katkıları ile Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde “Mucize Kitabın Muhteşem Hattı: KUFİ” sergisi açıldı. Sergide 13. yy. Selçuklu dönemi Kur-an-ı Kerim ve 19. yy. Osmanlı dönemi cltlenmiş eserde yer alıyor. ( İsa Terli – Anadolu Ajansı )

Kufinin Kur’an yazısı olarak isimlendirildiği bilgisini veren Kutluay, Kur’an’ın ilk nüshalarının doğru okunması ve öğrenilmesi için kufi ile yazıldığını vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İslam Kültür Sanat Platformu (İKSP) tarafından Türk Hava Yolları’nın (THY) katkıları ile Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde “Mucize Kitabın Muhteşem Hattı: KUFİ” sergisi açıldı. Sergide 10. yy. Abbasi dönemi ve Memlük Dönemi 15. yy. başı ciltlenmiş Kur'an-ı Kerim yer alıyor. ( İsa Terli - Anadolu Ajansı )

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İslam Kültür Sanat Platformu (İKSP) tarafından Türk Hava Yolları’nın (THY) katkıları ile Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde “Mucize Kitabın Muhteşem Hattı: KUFİ” sergisi açıldı. Sergide 10. yy. Abbasi dönemi ve Memlük Dönemi 15. yy. başı ciltlenmiş Kur’an-ı Kerim yer alıyor. ( İsa Terli – Anadolu Ajansı )

Kaynak: http://www.ahaber.com.tr/galeri/turkiye/mucize-kitabin-muhtesem-hatti-kufi-sergisi-acildi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir