Yemek Yerken Düşünüyor muyuz?

 

Her gün 1 yumurta yediğinizde vücudunuzda bakın neler oluyor;

Yumurtalar sağlığımıza son derece yararlıdır. Hatta en sağlıklı yiyeceklerin içinde yumurta bulunur. En önemlisi çok besleyici olmalarıdır. Her gün bir yumurta yediğinizde vücudunuza sağladığı faydalardan sadece bir kaçı:

Yumurtada, kemik erimesini önleyen ve kemiklerinizi güçlendiren kalsiyum bulunur. Ayrıca yumurtada bulunan D vitamini vücuttaki kalsiyum dengesini sağlayarak dişlerinizin de gelişmesini sağlar. Özellikle gelişim çağındaki çocuklarınız için kahvaltıda yumurtayı ihmal etmeyin. Günde bir veya iki yumurta yemek vücudunuzu virüslere, enfeksiyonlara ve hastalıklara karşı korur.

Günde bir yumurtanın, sağlıklı kişilerde kalp ve damar hastalıkları yönünden hiçbir risk oluşturmadığı, kalp hastalarının da hiç tereddütsüz gün aşırı bir yumurta yiyebilecekleri bildirildi. Prof. Dr. Bingür Sönmez, “Gün aşırı ve günde bir yumurta yiyenlerde kan yağları ve damar sertliği risk faktörlerinde yükselme olmadığını, kötü huylu kolesterolde ise düşme meydana geldiğini saptadık. Sonuç olarak ‘günde bir yumurta, doktor bana dokunma’ diyebiliriz.

GÜNDE BİR YUMURTA, DOKTOR BANA DOKUNMA 🙂

AFİYET OLSUN.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir