Karla Yaşayan Ülkeler

Bizler İstanbul’a 10 cm kar yağınca hemen telaşa düşüyoruz. Hemen eve kapanıp, kestane-mısır patlatmaya başlarken karla yaşamaya alışmış olanlar ise üretime devam ediyorlar. Dünya’da bazı ülkeler vardı ki, sürekli soğuktur. Kar yağışı durmak bilmez, montlar hiç çıkmaz. Güneş değil resmen kar yanığı olursunuz! Güneş şöyle bir görünüp kaçar ve yerini hemen o beyaz örtüye bırakır.  İşte o ülkeler; ki bazıları bize çok da uzak değil. 

6_d.jpg görüntüleniyor

BEYAZ ÜLKELER

 Yazları bile en çok 20-22 dereceyi gören Estonya, kışın -10 ile -5 arasında geziniyor.

Kışın 4 ay boyunca ülkeyi terk etmediği Finlandiya, -20 derecelerinde soğuk bir mevsim geçiriyor.

Mongolya Doğu Asya taraflarında bulunan ülke 6 ay boyunca -20 ve altı derecelerde soğuk bir kış yaşıyor.

İzlanda’da yaz mevsimlerinde bile 0 derece civarında gezen sıcaklık kışın -40 dereceleri bulabiliyor.

Grönland Bu ülkede yaşamak gerçekten zor. Yaz mevsiminde bile dereceler en fazla -7 ‘yi görüyor. Kış aylarını siz düşünün.

Kazakistan, kışları epey ağır geçirdiği gibi yaz aylarında da eski derecelerden kurtulamıyor. Kış aylarında -35 ile başlayan soğukluk -45 derecelere kadar düşebiliyor.

Kanada, uzun bir kış mevsimi yaşadığı gibi bu zaman aralığında -40 ve -50 derece arası soğuk ötesi bir hava ülkenin geneline hakim olabiliyor.

Yazın sadece 2 ay boyunca güneşi gören Rusya yine bu mevsimde eksiden yukarıyı göremiyor. Kış mevsiminde ise -40 derece ile başlayan soğukluk mevsimin gidişatına göre -50 ye doğru düşebiliyor.

Belkide herkesin merak ettiği, en azından buzullar erimeden bir kez görmek istediği Antartika, Dünyanın en soğuk ülkesi.Neredeyse hiç güneş almayan bu ülke, -50 derece ve altı bir soğukluk yaşıyor. Ölçülen en dip soğukluk -89 derece olarak tarihe geçmiş durumda.

Kaynak:http://bilmiyorsan.com/dunyanin-en-soguk-ulkeleri/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir