Dişin modası olur mu?

Dişlerinize nasıl bakım yapmanız gerekiyor bunu okumayacaksınız sevgili okurlar. Moda zamanla nasıl değişiyor ve gelişiyor bunu bir kez daha göreceksiniz 🙂 Dişin modası da mı olur demeyin. Bu kez okuyacaklarınız diş ile ilgili garip bilgiler.

Bir internet sitesi dişlerle ilgili bugüne kadar fazla bilinmeyen enteresan gerçekleri derledi. Chacha.com’un haberinde George Washington’un tahta dişlerinden, Japonya’daki siyah diş modasına kadar birçok enteresan bilgi var.

ohaguro

OHAGURO

Günümüzde insanlar dişlerini beyazlatmak için uğraşırken bu eski Japon geleneğinde dişler tamamen siyahlatılıyordu. Ohaguro ismi verilen bu gelenek, genellikle evli kadınlar tarafından uygulanıyordu. Bu uygulama 1870 yılında yasaklandı.

süt dişleri

SÜT DİŞLERİ

Bebeklikte çıkmaya başlayan ve 6-7 yaşlarında yerine yenisi gelmeye başlayan süt dişleri sanılanın aksine doğumdan sonra değil hamileliğin ilk zamanlarında gelişmeye başlıyor.

George Washington'un dişleri

GEORGE WASHINGTON’UN TAHTA DİŞLERİ

Bu dişler ABD’nin ilk başkanı George Washington’a ait. George Washington hakkında çok yaygın bir efsaneye göre dişlerinin odundan olduğu söylenir. Ancak gerçek belki de daha tuhaf çünkü Washington’ın dişleri hipopotam, at ve insan dişlerinin bir kombinasyonundan oluşuyor.
a-4
              ULUSAL DİŞ GÜNÜ
Çin’de her yılın 20’inci günü “Dişini Sev” günü olarak kutlanıyor. 1989 yılında bu gün farkındalığı artırmak için kutlanmaya başlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir