Diş ipi hakkında

1. Yeterli diş ipi kullanın. 45 santimetre uzunluğunda ip koparın. Kulağa uzun gelebilir ama, bir dişten diğerine geçerken temiz bir bölümü kullanmanız gerekecektir.İpin büyük bir kısmını bir elinizde, tercihinize göre orta parmağınıza ya da işaret parmağınıza sarın, diğer elinizin orta parmağı ya da işaret parmağına da az miktarda bir ip sarın. (Orta parmağınıza sararsanız, işaret parmağınız serbest kalır ve ipi yönlendirmede kullanabilirsiniz.)
2. Dişlerin arasında kaydırarak geçirin. Zikzak hareketle ipi dişlerin arasına nazikçe kaydırırn ve ipin dişlerin arasına hızla geçmemesine dikkat edin. Diş ipini dişin etrafına sararken bir C şekli oluşturun. Daha sonra diş ipini diş eti çizgisinden dişin üst kısmına doğru dikkatlice kaydırın.
3. İpi parmaklarınızda aktarın. Bir dişten diğerine geçerken, daha fazla ip tuttuğunuz elinizdeki parmaktan temiz bir kısım ip açın ve diğer elinizdeki parmağa kulanılmış olan ipi sarın. Baş parmağınızı rehber olarak kullanın.
4. Her iki tarafa da ulaşın. Her dişin arka tarafını da iple temizlemeyi unutmayın.

Diş ipi kullanımı

Diş ipi kullanımı

Doğru tekniği uyguladığınız sürece, kullandığınız diş ipinin tipi kişisel tercihinize kalmıştır. Seçim yapabileceğiniz çok çeşitli diş ipi tipleri mevcuttur ve hatta kendi ihtiyaçlarınızı ve aile üyelerinizin ihtiyaçlarını karşılayan çeşitli tiplerde diş ipleri seçebilirsiniz. Her iki şekilde de, doğru tekniği uygulamak dişlerinizin arasında kalan yiyecek parçacıklarını ve bakteri plağı birikimini temizlemenize yardımcı olur ve ağız sağlığınızı iyileştirmenize yardımcı olur.

Diş ipi kullanmak ek bir tedavi olmamalı – alışkanlığınız olmalı!

Kaynak: http://www.agizbakimuzmani.com/tr-TR/makaleler/dis-ipi-nasil-kullanilir/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir