Duygunuzla fotoğraf çekmeye ne dersiniz ?

Diyalog Müzesi – Karanlıkta Diyalog

Bu müzeyi ziyaret etmek için özel bir plan yapmamıştım. İstanbul’un zengin etkinlik takviminde bugünümü nasıl değerlendireyim düşüncesiyle sosyal medya sitelerinde biraz gezince farkındalığımı artıracak bir eylemde bulunmak istedim. Karanlıktan çocukluktaki kadar korkmuyor olsam da eşimin desteğiyle “Karanlık Diyalog” tecrübesi edinmeye karar verdik.

Metro istasyonunda açılmış olan bu müzeyi mutlaka görmenizi tavsiye ederim. Müzeden çekilmiş fotoğraf yayınlamayacağım. Çünkü fotoğrafı görsel değil bu kez duygusal çekmek gerekiyor sevgili okurlar.Gerçekten bir görme engelli neler hisseder diye çok cesurca ve sınırsızca bir çıkarımda bulunmayacağım ama tek hissettiğim ve beni en çok etkileyen şeyin ne olduğunu yazmak istiyorum.

“En acı veren şey; gözleri görmezken artık görebilir hale gelen birisinin tekrar görme yetisini kaybetmesidir.”

Hiç kimse; empati kurdum, artık anlıyorum, görme engelliler ne hissediyor diyemez. Çünkü sizin bu tecrübenizde sınırlı bir süre var ve kendinizi buna motive ediyorsunuz. Görme engelli rehberimizin bize tavsiye ettiği ve ufkumuzu açan şu cümlesi bu tecrübeye değdi. ” Olanı kabullenirseniz ilerlemeye devam edebilirsiniz.”

detaylı bilgiler için : http://www.dialogistanbul.com/karanlikta-diyalog

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir