İçinize Atmayın

3 12 2015 - 1

Toksik Duygulardan Korunalım

1960’lı yılların sonlarından beri ciddi, hatta yaşamı tehdit edici hastalıklarla boğuşan insanlarla çalışan Batı psikoterapistleri, duyguların gücünün, hastalık sürecine nasıl katkıda bulunduğunu gözler önüne serdi. 1970′ lerden itibaren ise, psikonöroimmünoloji (psikoloji, nöroloji ve bağışıklık sistemini bir arada inceleyen dal) alanındaki araştırmalar, duygularla, bedendeki biyokimyasal olaylar arasında direkt bağlantılar olduğuna saptadı. Bu şekilde, halk şifacılarının her zaman için bildikleri bir şeyi, yani ‘duyguların, kendilerini fiziksel semptomlar olarak gösterebildiklerini’, bilimsel bir temele oturtmuş oldular.

Mairne, Yarmouth’dan, ünlü kadın sağlığı uzmanı Dr. Christiane Northrup, hastalıkları yerinde saydıran semptomlara neden olan, güçlü, sıkıca sarılınan ve de genellikle bilinçdışı aktif olan inanç ve duyguları tanımlamak için, ‘toksik duygular’ terimini ortaya attı. “Yeteri kadar uzun süre düşünülen ve tekrarlanan bir düşünce, artık inanç olur” diyor Dr. Northrup ve ekliyor, “Sonra da inanç, biyoloji olur.”
Dr. Northrup, üzüntümüzle baş edemediğimiz zaman (ki bunlar zararlı ve güçlü, ama ifade edilmemiş duygulardır) bu kez bedenimizi fiziksel üzüntüye gark ettiğimizi söylüyor. Bu da zamanla fiziksel hastalıklara dönüşüyor.

1996’dan itibaren 796 erkek ve kadını gözlem altında tutan araştırmacılar, elde ettikleri sonucun iki sebepten kaynaklanabileceğini vurguladı. Araştırmacılar duygularını gizleyenlerin kendilerini çoğunlukla kötü alışkanlıkların kucağına attığına dikkat çekiyor.

Abraham Maslow  şöyle der;

 “Size birisi sokakta isteyerek ya da istemeyerek çarpsa dahi kızgınlığınızı ya da öfkenizi içinize atmayın gidin o adama en azından neden olduğunu sorun.”

Evet sorun ve içinize atmayın. İçinize attığınız her şey üzerinden zaman geçtikçe taşlaşacaktır.

Kendinize bir iyilik yapmak istiyorsanız bugünden itibaren içinize atmayı bırakın ve paylaşın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir